فواید سلامتی
ممکن است با برخی از سرطان ها مبارزه کند
اگرچه سس هاینز باربیکیو طعم خاص خود را دارد، اما عمدتاً از سس گوجه فرنگی تهیه می شود که حاوی آنتی اکسیدانی قوی به نام لیکوپن است.
این ترکیب کاروتنوئیدی به محصولات گوجهفرنگی رنگ قرمز میدهد.
تحقیقات دریافت لیکوپن را با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها، بهویژه سرطان پروستات مرتبط دانستهاند.
با این حال، این که در یک وعده دو قاشق غذاخوری سس باربیکیو چقدر لیکوپن دریافت میکنید، قابل بحث است.
ممکن است فشار خون را کاهش دهد
مزایای لیکوپن ممکن است با پیشگیری از سرطان متوقف نشود.
یک مطالعه کوچک در سال 2014 نشان داد که این آنتی اکسیدان عملکرد عروقی را در افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی بهبود می بخشد. با این حال، شایان ذکر
است که به نظر نمی رسد این مورد در داوطلبان سالم باشد.
آنتی اکسیدان ها ممکن است از پوست محافظت کنند.
علاوه بر لیکوپن، پایه گوجه فرنگی سس باربیکیو حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین A و ویتامین C است که به “پاکسازی” سلول ها از رادیکال های آزاد آسیب رسان کمک می کند.
این فرآیند می تواند از پوست در برابر آسیب های خورشید محافظت کند و ممکن است خواص ضد پیری داشته باشد.
بدون چربی طعم را اضافه می کند
اگر نیاز به رژیم غذایی کمچرب دارید، سس باربیکیو یکی از راههای طعم دادن به وعدههای غذایی بدون تجمع چربی است.
سازگار با رژیم وگان
بسیاری از دستور العمل های سس باربیکیو (حتی آنهایی که از فروشگاه خریداری می شوند) به طور طبیعی گیاهی هستند، زیرا مواد اولیه گوجه فرنگی، سرکه،
شیرین کننده ها و ادویه ها همه گیاهی هستند. اگر از رژیم گیاهخواری پیروی می کنید، برچسب سس باربیکیو را برای محصولات حیوانی بررسی کنید.
آلرژی
ممکن است، اگرچه بعید است، به هر یک از موادی که معمولاً در سس باربیکیو استفاده می شود، حساسیت داشته باشید.
محتمل ترین عامل واکنش آلرژیک گوجه فرنگی است.
بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی به گوجه فرنگی سندرم آلرژی دهانی را تجربه می کنند که می تواند مانند احساس سوزن سوزن شدن در دهان یا گلو باشد.
یک واکنش آلرژیک جدی تر ممکن است شامل استفراغ، حالت تهوع، کهیر، بثورات پوستی، سرفه یا آبریزش بینی باشد.