سیب زمینی یک سبزی ریشه ای همه کاره است و در بسیاری از خانه ها جزء اصلی است.
آنها یک غده زیرزمینی هستند که روی ریشه گیاه Solanum tuberosum رشد می کنند.
سیب زمینی قم نسبتا ارزان است، به راحتی رشد می کند و سرشار از مواد مغذی است.
سیب زمینی مملو از مواد مغذی است
سیب زمینی منبع عالی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است.
یک سیب زمینی پخته متوسط (6.1 اونس یا 173 گرم)، با احتساب پوست، فراهم می کند:
کالری: 161
چربی: 0.2 گرم
پروتئین: 4.3 گرم
کربوهیدرات: 36.6 گرم
فیبر: 3.8 گرم
ویتامین C: ۲۸ درصد ارزش روزانه
ویتامین B6: 27 درصد از ارزش روزانه
پتاسیم: 26 درصد از ارزش روزانه
منگنز: 19 درصد ارزش روزانه
منیزیم: 12 درصد از ارزش روزانه
فسفر: 12 درصد ارزش روزانه
نیاسین: 12 درصد از ارزش روزانه
فولات: 12 درصد از ارزش روزانه
ارزش غذایی سیب زمینی بسته به نوع و آماده سازی آن می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، سرخ کردن سیب زمینی کالری و چربی بیشتری نسبت به پختن آنها اضافه می کند.
آنها حاوی گلیکوآلکالوئید هستند
سیب زمینی حاوی گلیکو آلکالوئیدها به نام سولانین و چاکونین است. این مواد به ویژه در قسمتهایی از غده که برخی از آنها هنوز سبز هستند و در پوست یافت میشوند. در مقادیر زیاد، اینها می توانند سمی و برای سلامتی مضر باشند.
مطالعات روی حیوانات نشان می دهد که گلیکول آلکالوئیدهای سیب زمینی می توانند باعث ناراحتی گوارشی و بدتر شدن التهاب روده شوند.
سایر علائم احتمالی مسمومیت ناشی از این مواد عبارتند از:
خواب آلودگی
افزایش حساسیت
خارش
دل درد
اما در مقادیر معمولی، خطر این امر بسیار کم است. بیشتر این مواد در پوست سیب زمینی یافت می شود که حذف می شود.
با این وجود، نه تنها دانستن مزایا، بلکه آگاهی از خطرات احتمالی نیز مهم است.
اگر سیبزمینیها را پوست بگیرید، قسمتهای سبز آن را جدا کنید و سپس آنها را به روشی سالم تهیه کنید، این سبزی بسیار توصیهشده است که در هیچ رژیم غذایی نباید از آن غافل شود.